Docenten

Dick Verstegen Sensei is sinds 2000 zenleraar en oprichter van twee Zencentra. Hij leidt sinds 2010 Zencentrum Nijmegen. In 2016 werd hij monnik in de traditie van de White Plum Lineage/Kanzeon Sangha. Een jaar later ontving hij Dharmatransmisie van de bekende Nederlandse zenleraar Nico Tydeman.

Dick Sensei schreef een aantal zenboeken: Alleen maar nu (Wegener 2000), Zenboeddhisme (Kok/Ten Have 2005), Zen-de sprong naar nu (Asoka 2009), De tocht van het hart (Asoka 2011) , Zen is opendoen (MlindaPlus/Zen Centrum Nijmegen 2017) en Oh ja, van kijken naar zien (Asoka 2021).

Misha Beliën trainde en werkte van 2009 tot 2017 bij zenleraar Rients Ritskes. Hij nam in deze periode o.a. deel aan 2 intensieve trainingsperioden in een Zuid-Koreaans zenklooster.

Sinds 2017 vervolgt hij zijn zentraining bij Zen Centrum Nijmegen en is in 2019 leerling geworden van Dick Verstegen Sensei. In leven en werk probeert Misha zich te wijden aan ‘het oefenen van onze innerlijke ervaring van verbinding’.

Bay Hagebeek is opgeleid tot meditatieleraar door leraren JoAnna Hardy en Vinny Ferraro (USA) (theravada), eigenaar van een zorg- en coachingorganisatie die mensen ondersteunt om te gaan met indringende levensgebeurtenissen, ouder van twee kinderen, en ervaringsdeskundig in gendertransitie.

Hij schrijft columns en artikelen voor zijn eigen blog en online boeddhistisch platform Bodhi. Bay leidde in Nijmegen vijf jaar lang Insight Revolution Sangha, een meditatiegroep in de Theravada traditie (oude school). Sinds mei 2022 is hij verbonden aan Zen Centrum Nijmegen.