Doorgaande zengroep

Doorgaande zengroep

In Zen Centrum Nijmegen zijn we gericht op zentraining waarin we duurzaam betrokken zijn bij elkaar en het zencentrum. De doorgaande groepen staan hierbij centraal door wekelijks samen te mediteren en onze zenweg vanuit diverse invalshoeken te bestuderen.

Voor wie: De doorgaande groepen zijn gericht op mensen die het starters-traject hebben doorlopen of op andere wijze ervaring met zenmeditatie hebben opgedaan.

Wat: De doorgaande groepen hebben wekelijks dezelfde opbouw: hartsoetra, zazen (25 minuten), interactieve teisho, kinhin, zazen, theeceremonie, bodhisattva geloften. Het onderwerp tijdens de interactieve teisho varieert per week. Bij de behandeling van de onderwerpen ligt het accent meer op ervaring en het opdoen van inzicht en dan op het verkrijgen van kennis. De inspiratie voor de bijeenkomsten komt uit de meer dan 2000 jaar oude zentraditie en wordt vertaald naar actuele onderwerpen. De kosten zijn € 34,– of € 27,– (bij draagkrachtkorting) per maand met een minimum van zes maanden bij inschrijving. Daarna is opzeggen per maand mogelijk.

Wanneer: Er zijn doorlopende groepen op maandag en dinsdag van 19:45 – 21:30 uur en op woensdag en vrijdag van 9:45 tot 11:30 uur. Je schrijft je in voor één van deze groepen. Je kunt vervolgens ook altijd deelnemen aan een van de andere groepen.

Schrijf je nu in