Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Doorgaande groep | donderdag

Doorgaande groep | donderdag

7 september 2023 om 19:45 - 21:30

DOORGAANDE GROEPEN

Zen is een doorlopende oefening die bij iedere stap op je levensweg van toepassing is. Het helpt enorm om hier – op een voor ieder unieke en eigen manier – gezamenlijk in op te trekken.

Onze doorgaande groepen bieden hiervoor structuur door wekelijks samen te mediteren en onze zenweg samen vanuit diverse invalshoeken te bestuderen en oefenen. De doorlopende groepen zijn gericht op mensen die het starters-traject hebben doorlopen of op andere wijze ervaring met zenmeditatie hebben opgedaan.

De donderdagavond groep komt bijeen o.l.v. Bay Hagebeek. De opbouw is: soetrarecitatie, 25 minuten zitmeditatie (zazen), Dharmales (teisho), loopmeditatie (kinhin), 25 minuten zitmeditatie (zazen) met voor wie wil persoonlijk onderhoud (daisan), gezamenlijk ceremonieel theedrinken, bodhisattvagelofte.

Klik hier voor meer informatie over de opzet en aard van onze doorgaande groepen.

Wieneke Bakker

Wieneke (1961) studeerde Andragogie aan de RU Nijmegen (begeleiding en vorming van volwassenen) Ze is ruim 30 jaar werkzaam geweest als trainer/coach en beoefent al vele jaren yoga en meditatie. In 2010 kwam ze in aanraking met het zenboeddhisme via zenleraar Rients Ritskes bij wie ze tot 2022 in opleiding was. Vervolgens heeft ze zich aangesloten bij Zen Centrum Nijmegen met Dick Verstegen als nieuwe leraar. Wieneke heeft ook les gehad van Irène Bakker en Jotika Hermsen (vipassanameditatie).

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor deze activiteit.

9 + 11 =

Gegevens

Datum:
7 september 2023
Tijd:
19:45 - 21:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

De Zendo
Profetenlaan 2
Heilig Landstichting, Gelderland 6564 BL Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Wieneke Bakker
E-mail
wieneke@zennijmegen.nl