Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Doorgaande groep | donderdag

4 mei om 19:45 - 21:30

DOORGAANDE GROEPEN

Zen is een doorlopende oefening die bij iedere stap op je levensweg van toepassing is. Het helpt enorm om hier – op een voor ieder unieke en eigen manier – gezamenlijk in op te trekken.

Onze doorgaande groepen bieden hiervoor structuur door wekelijks samen te mediteren en onze zenweg samen vanuit diverse invalshoeken te bestuderen en oefenen. De doorlopende groepen zijn gericht op mensen die het starters-traject hebben doorlopen of op andere wijze ervaring met zenmeditatie hebben opgedaan.

De donderdagavond groep komt bijeen o.l.v. Bay Hagebeek. De opbouw is: soetrarecitatie, 25 minuten zitmeditatie (zazen), Dharmales (teisho), loopmeditatie (kinhin), 25 minuten zitmeditatie (zazen) met voor wie wil persoonlijk onderhoud (daisan), gezamenlijk ceremonieel theedrinken, bodhisattvagelofte.

Klik hier voor meer informatie over de opzet en aard van onze doorgaande groepen.

Bay Hagebeek

Bay bedacht ‘De Sangha als Boeddha’: het vinden van een geloofwaardige en praktische manier om de dharma levend te houden en te delen, afgestemd op ons leven in het nu. De Sangha als Boeddha belichaamt en omarmt verandering en gaat uit van ‘wij’ inclusief ‘zij’ in plaats van ‘ik’ en ‘jij’. Centraal in de lessen van Bay staat dus de oefening in vriendelijkheid, connectie en vrijheid om vanuit maatschappelijke betrokkenheid, naast onszelf, ook anderen te faciliteren in de bevrijding van alle vormen van lijden.

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor deze activiteit.

5 + 12 =

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
19:45 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Zendo
Profetenlaan 2
Heilig Landstichting, Gelderland 6564 BL Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Bay Hagebeek
E-mail:
bay@zennijmegen.nl