Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stille zondag + service

2 juni om 10:30 - 12:15

STILLE ZONDAG

De zittende meditatie (zazen) biedt in vele opzichten de basis van je zenbeoefening.

De eerste en derde zondag van de maand is er daarom bij Zen Centrum Nijmegen gelegenheid om langer in stilte te zitten. Zeker op zondagochtend ondersteunt de groene en verstillende omgeving van De Zendo hierbij enorm. Ook is het een mooie gelegenheid om in je weekend een moment van samen zijn te delen met andere sanghaleden. De stille zondag wordt begeleid door ervaren sanghaleden Ineke Teunissen, Freek Turlings, of Janneke Robben.

Service

Ongeveer eens per kwartaal doen we ook een service tijdens de stille zondag. De service vindt ook plaats tijdens onze sesshins. In dit half uur durende ritueel wordt een samenspel gevraagd tussen minstens drie deelnemers met elk een eigen rol. Tijdens een service reciteren we met elkaar enkele boeddhistische teksten (soetra’s en dharani’s) en die kunnen we toewijden aan iedereen die aandacht kan gebruiken, zoals de overledenen, zieken, mensen in nieuwe levensfasen, en pasgeborenen. Dit ritueel dat bij ons door de zenleraren van ZCN wordt uitgevoerd is eeuwenoud. Het verbindt ons met de zentraditie zoals die over de hele wereld in vele zencentra wordt beoefend. Maar bovenal is een prachtige gelegenheid om iedereen die het nodig heeft gezamenlijk een hart onder de riem te steken! De service wordt begeleidt door een of meerdere zenleraren.

Zin om ook mee te komen doen?

Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij de service. Wil je een naam doorgeven van een persoon die tijdens de service genoemd wordt? Mail die dan naar liefenleed@zennijmegen.nl
Om rekening te houden met de privacy kun je globaal de reden aangeven waarom je deze persoon aandacht wilt geven.

Het programma van de ochtend is als volgt:

10:30u hartsoetra
10:35u zazenperioden afgewisseld met loopmeditatie
11:35u einde meditatie en start service
12:15u einde service

De ochtend is vrij toegankelijk voor alle sanghaleden van Zen Centrum Nijmegen.
Ben je geen sanghalid (en wel ervaring met zazen) dan vragen we een donatie van €7,50,- per zondag.

 

 

Gegevens

Datum:
2 juni
Tijd:
10:30 - 12:15
Evenement Categorie: