Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Service ‘Lief en leed’

19 november 2023 om 11:00 - 11:30

SERVICE

De service doen we ongeveer een keer per kwartaal en deze vindt ook plaats tijdens onze sesshins. In dit half uur durende ritueel wordt een samenspel gevraagd tussen minstens drie deelnemers met elk een eigen rol. Tijdens een service reciteren we met elkaar enkele boeddhistische teksten (soetra’s en dharani’s) en die kunnen we toewijden aan iedereen die aandacht kan gebruiken, zoals de overledenen, zieken, mensen in nieuwe levensfasen, en pasgeborenen. Dit ritueel dat bij ons door de zenleraren van ZCN wordt uitgevoerd is eeuwenoud. Het verbindt ons met de zentraditie zoals die over de hele wereld in vele zencentra wordt beoefend. Maar bovenal is een prachtige gelegenheid om iedereen die het nodig heeft gezamenlijk een hart onder de riem te steken!

Zin om ook mee te komen doen?

Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij de service. Wil je een naam doorgeven van een persoon die tijdens de service genoemd wordt? Mail die dan naar: Wieneke via wieneke@zennijmegen.nl en geef globaal de reden aan voor het noemen van deze persoon.

Wanneer: Zondag 19 november van 11.00u tot +- 11.30
Voor wie: Sanghaleden van Zen Centrum Nijmegen en geïnteresseerden

NB Vanwege de 7 Heuvelenloop die dit weekend gehouden wordt is het sterk aan te raden om te voet of met de fiets te komen!

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
11:00 - 11:30
Evenement Categorie: