Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop labyrint lopen

21 maart om 09:30 - 12:30

Zenbrief maart 2023 labyrinth

Workshop labyrint lopen

Al in 2016 heeft onze sangha een prachtig labyrint gelegd in de woestijn van Orientalis. Het is nu een van de attracties van het park geworden. En het past helemaal in de huidige bezinningsfilosofie van het park, als gevolg waarvan wij daar als zencentrum nu ook domicilie hebben gevonden. 

Het labyrint werd gelegd o.l.v. Dick, die in 2014 als labyrintwerker afstudeerde bij dr. Selma Sevenhuijsen aan het Jungiaans Instituut. Rond de jaarwisseling heeft het labyrint een nieuwe impuls gekregen door een initiatief van Margot Brand, Eveline Sonneville van filmbedrijf Mareef (eveneens gevestigd op Orientalis) en ons sanghalid Dorothé Derks, die ook betrokken was bij de eerste aanleg. Er was door hen rond de kerstdagen een licht-labyrint aangelegd. Feest voor de bezoekers! Dit was zo’n succes dat we het labyrint meer aandacht willen geven. Daarom zoeken we sanghaleden die helpen bij de begeleide bezoeken van het labyrint.

Dick geeft voor hen een workshop op dinsdag 21 maart van 09.30 tot 12.30 uur. Heb je daar zin in en/of ben je nieuwsgierig, doe dan mee en geef je op bij Dick (dick@zennijmegen.nl). Het labyrint is geen doolhof maar een weg (heen en weer, dat wel) die steeds doorgaat, net als je leven. Het labyrint van Orientalis heeft de vorm van een zogenaamd klassiek labyrint. Deze padvorm is oeroud en heeft iets geheimzinnigs. Ze is in zeer veel oude culturen op alle continenten teruggevonden. Niemand weet precies hoe dat mogelijk is geweest. De oudste is minstens 6000 jaar geleden gemaakt. Voor Dick is het labyrint een symbool van de wakkere geest die ons bestaan draagt. Soms kun je de energie ervan voelen terwijl je in het labyrint bent en soms ook niet. Je kunt er gericht met een vraag of probleem instappen en er kan dan iets gebeuren wat je niet verwacht had. Maar dat weet je nooit zeker. Labyrint lopen is in zekere zin vergelijkbaar met zitmeditatie.

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor deze activiteit.

11 + 11 =

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Zendo
Profetenlaan 2
Heilig Landstichting, Gelderland 6564 BL Nederland
Bekijk de site van Locatie