Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomer Sesshin

31 juli - 4 augustus

Zomer Sesshin

Zen en een betere wereld

We beseffen het vaak niet, maar we bestaan volledig uit verbinding. Hoe meer we dat uit het oog verliezen, hoe brozer ons bestaan wordt. Helaas is dat meer regel dan uitzondering. In mijn laatste boek zegt Philip Blom het volgende: Mensen, andere organismen en de aarde zijn gemaakt van dezelfde sterrenstof. Alles leeft in volstrekte onderlinge afhankelijkheid samen in een piepkleine kritische zone. Een fragiele laag met een atmosfeer en zuurstof, waarbinnen leven mogelijk is. Een narcistisch idee, vooral aangejaagd door religies, plaatste de mens boven en buiten zijn eigen werkelijkheid. Dat dreigt onze manier van leven nu flink overhoop te gooien. Alleen een heldere manier van zien waarin de ander en het andere in ons resoneert, kan ons een ander perspectief opleveren. Het perspectief waarin verbondenheid op waarde wordt geschat. En dat is precies wat we oefenen met onze zenpraktijk.

Vandaar dat onze sesshin dit jaar in het teken staat van het motto: Zen en een betere wereld. Dick en Misha zien er ontzettend naar uit om hierin met elkaar de verdieping te zoeken tijdens de sesshin. Want zitten versterkt ons, onze manier van zien, onze samenleving en onze wereld. Van broos naar stevig en verbonden. Hoe vinden we in ons eigen leven een middenweg tussen blind activisme en verslagen afzijdigheid? Hoe kunnen we met de woorden van Joanna Macy leven vanuit ‘actieve hoop’? Iedereen is van harte uitgenodigd om dit motto in de komende zomersesshin kracht bij te zetten en meer zicht te krijgen op wat hem of haar hier al dan niet in te doen staat.

In januari 2024 kregen we bericht dat alle retraites in onze inmiddels vertrouwde sesshinlocatie de Pauenhof helaas tot nader orde werden geannuleerd wegens verbouwingen. We zijn daarom ontzettend blij dat we op zulke korte termijn een fantastische plek voor onze zomersesshin hebben kunnen vinden in de Abdijhoeve nabij Doetinchem. Deze plek – middenin een uitgestrekt bos –  is een bakermat van de Nederlandse zen met een heuse zentuin op een van de zolderdiepingen. Misha begeleidde hier ook al eerder met veel plezier een sesshin.

We hebben met de Abdijhoeve de afspraak kunnen maken dat we deze exclusief mogen gebruiken voor onze retraite. De toch al stille bossen kunnen we dus in nog meer stilte ervaren. De kosten voor ons verblijf zijn iets gestegen, maar zeker niet onterecht gezien alle voorzieningen. Want wat misschien een aangename verrassing is voor sommigen die de Pauenhof gewend zijn: iedereen heeft de beschikking over een moderne eenpersoonskamer met douche en wc! Een lakenpakket en drie maaltijden per dag zijn ook inbegrepen. Kom je door de gevraagde donatie erg in de knel? Vermeld dit dan a.j.b. in je aanmelding.

Wanneer: woensdag 31 juli 15:00u t/m zondag 4 augustus 16:00u
Waar: Abdijhoeve Betlehem, Doetinchem
Donatie: €535 en €485 bij aanmelding vóór 30 april
Aanmelden: a.j.b. via het formulier hieronder

 

 

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor deze activiteit.

1 + 14 =

Gegevens

Begin:
31 juli
Einde:
4 augustus
Evenement Categorie:

Locatie

De Abdijhoeve
Nederland