30NOW Jaarproject ‘LEEF! 365 dagen mindful’

Datum/Tijd
Date(s) - 01-01-2022 - 02-01-2022
00:00

Locatie
Zen Centrum Nijmegen

Categorieën


Ons centrum doet mee aan een nieuw inter-boeddhistisch initiatief van het landelijke platform 30NOW, waar Dick sensei ook regelmatig lezingen geeft. Het is een jaarproject en het heet: ‘LEEF! 365 dagen mindful’. Het begint op 1 januari 2022. Samen met een groep gelijkgestemden oefen je een heel jaar lang, zowel online als lokaal om meditatie en opmerkzaamheid verder te ontwikkelen en te integreren in je dagelijks leven. Er nemen 10 boeddhistische centra deel aan dit initiatief.

Een jaar lang is er iedere eerste donderdagavond van de maand een online live sessie waarbij vaste ervaren begeleiders Michaël Verlouw, Maryvonne Verkerke en Joost van den Heuvel Rijnders aanwezig zijn. Na de live sessie ontvang je contemplaties en oefeningen voor het dagelijks leven om de beoefening tot leven te brengen en levend te houden. Ervaringen en vragen kun je op ieder moment delen met de vaste begeleiders en alle deelnemers.

Naast de maandelijkse online sessies zijn er ook online groepsuitwisselingen waarbij iedereen de kans heeft te reflecteren op eigen ervaringen. Daarmee ondersteun je zowel je eigen proces als dat van de andere deelnemers.

Dit jaarproject voorziet ook in drie fysieke meditatiedagen op locatie op de zondagen 13 maart, 12 juni en 9 oktober bij Zen Centrum Nijmegen.  Die meditatiedagen duren van 10.00 – 16.30 uur en worden o.l.v. Misha en/of Dick gehouden in onze vertrouwde zendo aan de Petruslaan 1 in de Heilig Landstichting.

Tijdens het jaar ontvang je dus inspiratie, ondersteuning en verbondenheid tijdens de maandelijkse online-bijeenkomsten, maar ook in onze eigen zendo. Spreekt dit initiatief je aan, ga dan naar www.30NOW.nl/jaargroep en meld je aan. Dat kan tot en met uiterlijk 1 januari 2022.