Lezing Michel Dijkstra 28 oktober 20.30 uur: De maan in een dauwdruppel; poëzie en verlichting bij zenmeester Dogen.

Datum/Tijd
Date(s) - 28-10-2021
20:30 - 22:00

Locatie
Zen Centrum Nijmegen

Categorieën


Michel Dijkstra komt naar ons Zencentrum

We zijn ontzettend blij dat Michel Dijkstra op donderdag 28 oktober een lezing komt geven in ons Zencentrum. In zijn praatjes heeft Dick sensei al meermalen geciteerd uit zijn boek over meester Eckhart en zenmeester Dogen, de stichter van onze zentraditie.

Michel Dijkstra (1982) is filosoof en journalist. Zijn lezing begint om 20.30 uur en draagt de titel: De maan in een dauwdruppel, Poëzie en verlichting bij zenmeester Dogen. Zij wordt voorafgegaan door een korte meditatie. Uiteraard is er royaal gelegenheid voor interactie. De zendo, waar Michel de lezing geeft, is omstreeks 20.00 uur open.

Leden van Zen Centrum Nijmegen kunnen de lezing gratis bijwonen. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Voor deelnemers van buiten de sangha is de toegangsprijs €10,–. Het aantal plaatsen is beperkt.

Michel Dijkstra studeerde Filosofie, Sanskriet en Journalistiek in Groningen. Hij schrijft regelmatig over oosterse filosofie, met name het chanboeddhisme en het taoïsme, in Filosofie Magazine en VolZin. Daarnaast doceert hij Oosterse en Chinese filosofie aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW) te Leusden. Hij promoveerde in 2019 aan de Radboud Universiteit met een vergelijkend filosofisch proefschrift over Meester Eckhart en Zenmeester Dōgen. Het is ook verschenen in een makkelijk toegankelijke publieksuitgave onder de titel In alle dingen heb ik rust gezocht.  Eerder publiceerde hij onder meer: Bij Lao Tsé op de thee (2009), Zenboeddhisme (2010), Inleiding taoïstische filosofie (redactie, 2015) Basisboek oosterse filosofie (2016), De essentie van Dogen (2020).

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.