Starterstraject vanaf do.avond 10 september

Datum/Tijd
Date(s) - 10-09-2020 - 08-10-2020
20:45 - 22:30

Locatie
Zen Centrum Nijmegen

Categorieën


In Zen Centrum Nijmegen focussen we op zenbeoefening waarin we duurzaam betrokken zijn bij elkaar en het centrum. Het starters-traject is daarom gericht op een soepele instroom in onze doorgaande groepen. Het maakt je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen) en de gebruiken in de meditatieruimte (zendo).

Voor wie: Het starterstraject is gericht op mensen met interesse in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling en nauwelijks of geen ervaring hebben met zenmeditatie.

Wat: Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1,75 uur en kost € 75,-. De bijeenkomsten hebben gewoonlijk een individueel karakter of ze bestaan uit een kleine groep. De data worden meestal in overleg met je zenleraar vastgesteld. Maar in de coronatijd werken we liever met een vast aanbod: vijf donderdagavonden van 19.45 – 21.30 uur. Van 10 september tot en met 8 oktober. In de bijeenkomsten worden de zenmeditatie, zenfilosofie, actuele vragen en rituele aandachtsoefeningen behandeld. Na het traject kun je deelnemen aan een doorgaande groep.

We werken met een strikt corona-protocol.

Cadeau: Deelnemers ontvangen het e-book Zen – de sprong naar nu, een inleiding in het zenboeddhisme, dat door Dick Butsugen Verstegen sensei, de leraar van Zen Centrum Nijmegen, is geschreven.

 

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.