Starterstraject van 24 februari t/m 24 maart 2022 (nog 2 plaatsen)

Datum/Tijd
Date(s) - 24-02-2022 - 24-03-2022
19:45 - 21:30

Locatie
Zencentrum Nijmegen

Categorieën


In Zen Centrum Nijmegen focussen we op zenbeoefening waarin we duurzaam betrokken zijn bij elkaar en het centrum. Het starters-traject is daarom gericht op een soepele instroom in onze doorgaande groepen. Het maakt je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen) en de gebruiken in de meditatieruimte (zendo).

Voor wie: Het starterstraject is gericht op mensen met interesse in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling en die weinig of geen ervaring hebben met zenmeditatie. Wie ervaring met andere meditatievormen heeft is het starterstraject ook van harte aan te bevelen.

Wat: Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1,75 uur en kost € 75,-. De bijeenkomsten worden gewoonlijk gehouden op vijf donderdagavonden van 19.45 – 21.30 uur.  In de bijeenkomsten worden de zenmeditatie, zenfilosofie, actuele vragen en rituele aandachtsoefeningen behandeld. Na het traject kun je deelnemen aan een doorgaande groep.  Als docent treedt Misha Beliën op, sangha-coördinator en co-docent van Dick sensei. We geven het starterstraject in fysieke vorm in de zendo met inachtneming van de eventuele coronaregels.

Wanneer: do. 24 februari en  do. 3, 10 en 17 en 24 maart van 19.45 – 21.30 uur.

Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar in dit starterstraject.

Cadeau: Deelnemers ontvangen het e-book Zen – de sprong naar nu, een inleiding in het zenboeddhisme, dat door Dick Butsugen Verstegen sensei, de leraar van Zen Centrum Nijmegen, is geschreven.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.