Starterstraject van 20 januari tot 17 februari 2022: wachtlijst

Datum/Tijd
Date(s) - 20-01-2022 - 17-02-2022
19:45 - 21:30

Locatie
Zencentrum Nijmegen

Categorieën


In Zen Centrum Nijmegen focussen we op zenbeoefening waarin we duurzaam betrokken zijn bij elkaar en het centrum. Het starters-traject is daarom gericht op een soepele instroom in onze doorgaande groepen. Het maakt je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen) en de gebruiken in de meditatieruimte (zendo).

Voor wie: Het starterstraject is gericht op mensen met interesse in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling en die weinig of geen ervaring hebben met zenmeditatie. Wie ervaring met andere meditatievormen heeft is het starterstraject ook van harte aan te bevelen.

Wat: Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1,75 uur en kost € 75,-. De bijeenkomsten worden gewoonlijk gehouden op vijf donderdagavonden van 19.45 – 21.30 uur.  In de bijeenkomsten worden de zenmeditatie, zenfilosofie, actuele vragen en rituele aandachtsoefeningen behandeld. Na het traject kun je deelnemen aan een doorgaande groep.  Als docent treedt Misha Beliën op, sangha-coördinator en co-docent van Dick sensei. We geven het starterstraject in fysieke vorm in de zendo met inachtneming van de eventuele coronaregels.

Wanneer: do. 20, 27 januari en  do. 3, 10 en 17 februari van 19.45 – 21.30 uur.

Wachtlijst: dit starterstraject is volgeboekt maar een afmelding op het laatste moment komt voor. Wil je dat we je in dat geval berichten? Schrijf je dan hieronder in en dan zetten we je op de wachtlijst.

Cadeau: Deelnemers ontvangen het e-book Zen – de sprong naar nu, een inleiding in het zenboeddhisme, dat door Dick Butsugen Verstegen sensei, de leraar van Zen Centrum Nijmegen, is geschreven.

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.