Weekendsesshin 6 t/m 8 mei in de Pauenhof

Datum/Tijd
Date(s) - 06-05-2022 - 08-05-2022
14:00 - 16:30

Locatie
Pauenhof

Categorieën


Van vrijdagmiddag 6 tot en met zondag 8 mei geeft Zen Centrum Nijmegen o.l.v. Dick Butsugen sensei weer een weekend-sesshin in De Pauenhof in Sonsbeck (D). Het is een prachtige plek en ook het eten is er super. We beginnen vrijdag om 14.00 uur met een korte uitleg. De sesshin eindigt zondag 8 mei om ca 16.00 uur. We zorgen ervoor dat iedereen zich thuis kan voelen.  Alle deelnemers hebben een eigen kamer.

De Pauenhof is een herenboerderij uit de 15e eeuw. Geleidelijk opgeknapt en omgetoverd tot een warm en kleurrijk meditatiecentrum in Tibetaanse stijl. Geen hotel dus, maar wel een inspirerende plek om met aandacht samen te leven, te werken en te mediteren. In een oase van rust omgeven door een wijds boerenland. Voor iedereen is er een eigen kamer beschikbaar, waarbij wij het sanitair delen. Door de dag heen zullen er regelmatig bezigheden zijn waar wij samen zorg voor dragen. Zo vormt deze locatie een inspirerende oefening in het aanvaarden van ons leven zoals zich dat van moment tot moment ontvouwt. De weekendretraite is van  6 tot 8 mei 2022 en begint op vrijdag om 14 uur.

Kosten: € 225,– Bij aanmelding en betaling voor 1 maart 2022 betaal je slechts €195,–

English

Dick Butsugen (Buddha-eye) Verstegen sensei (1940) is in charge of the 4 day-sesshin that will be given in Pauenhof from October 6-10 2021. He is founder of Zen Center Nijmegen and he is Dharma-successor of Niko Tenko roshi (Zen Center Amsterdam). Both belong to the White Plum Lineage, which is founded by Maezumi roshi and his disciple Genpo roshi. The theme of the sesshin-talks (one per day) is not available yet. The sesshin is as silent as possible, except for the daily talks. They will be given in Dutch, but for English speaking participants, Dick sensei will give a special verbal summery in English afterwards..

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.