Workshop over Vreugde 7 september

Datum/Tijd
Date(s) - 07-09-2019
10:00 - 16:00

Locatie
Kapel onder de Bogen & Brasserie De serre

Categorieën Geen Categorieën


Dick sensei zal bij de seizoenopening van het Han Fortmann Centrum een introductie in zen uit het hart begeleiden onder de titel Vreugde, het ‘vergeten’ verhaal van zen. Daarin gaat het over het schenken van aandacht, zorgzame aanvaarding van wat is zoals het is en de vreugde die daarmee gepaard kan gaan. De workshop vindt plaats in Kapel onder De Bogen & Brasserie de Serre, Parklaan 273, 6561 LA Groesbeek. De zaal ‘Kapel onder de Bogen’ ligt  aan het verlengde van de Nijmeegsebaan, ca 2 kilometer van de zendo aan de Petruslaan.  Er is ter plaatse ook goede parkeergelegenheid.

De workshop is ingepast in een programma waarin Inez van Oord (Happinez!) en haar broer Jos, theoloog en predikant, de hoofdrol spelen. Inez vertelt over hoe ideeën tot stand komen, hoe Happinez inmiddels alweer 16 jaar geleden oppopte in haar gedachten en natuurlijk gaan Jos en Inez met elkaar en met de aanwezigen in gesprek over een aantal overbekende verhalen: de overspelige vrouw en waarom schreef Jezus in het zand?  Over Genesis en was de slang zo slecht of de boodschapper van het nieuwe? En was Judas zo’n verrader of zit er in elk mens een Judas en een Jezus? Jos en Inez vertalen de oude verhalen naar vandaag en gaan zeker proberen – samen met de aanwezigen –  water in wijn te veranderen. Ga voor nadere info en inschrijving naar de site van het Han Fortmann Centrum. Druk voor inschrijving op de knop Aanmelden links boven.

Programma

10.00 uur: opening

10.10 – 11.10 uur: workshop 1, Monique Hoogakker

11.30 – 12.30 uur: workshop 2, Dick Verstegen

12.30 – 13.30 uur: pauze en lunch

13.30 – 15.30 uur: lezing door Inez en Jos van Oord over ‘ Rebible. Ontdekking van de vergeten verhalen’.

Praktische informatie

Entree: € 39,50 (workshops, lunch en lezing). Het is ook mogelijk om alleen de lezing bij te wonen. De kosten bedragen dan € 15,-.

Locatie: Het gehele programma, lezing én workshops, zal plaatsvinden in Kapel onder De Bogen & Brasserie de Serre, Parklaan 273, 6561 LA Groesbeek. De zaal ‘Kapel onder de Bogen’ ligt 2,8 km van Centrum de Appel vandaan in zuidelijke richting. Er gaan bussen vanaf station Nijmegen Centraal: bus 5. De bussen vertrekken om het kwartier en doen er 14 minuten over (9 haltes), uitstappen halte Groesbeek Dekkerswald. Van daaraf is het nog 4 minuten lopen naar Kapel onder de Bogen & Brasserie de Serre. Voor wie met de auto komt: er is ter plaatse ook goede parkeergelegenheid.