STARTERSTRAJECT

Het starters-traject is gericht op samen leren mediteren en een soepele instroom in onze doorgaande groepen.

Zen is een doorlopende oefening die je ieder moment weer als beginneling hebt aan te gaan. Tegelijkertijd helpt het enorm om dit samen te doen en daarvoor enige voorkennis en omgangsvormen met elkaar te delen. Vandaar dat we je in ons starterstraject in een relatief korte periode bekend maken met een aantal basisprincipes, om daarna met alle andere ‘beginners’ in een van de doorlopende groepen op je eigen tempo verder te kunnen oefenen. 

VOOR WIE?

Iedereen met interesse in persoonlijke en spirituele ontwikkeling en nauwelijks of geen ervaring met zenmeditatie. Voor wie wil oefenen om vanuit een open hart vreugdevol te leven. De ervaring leert ook dat wie dit samen met anderen, in een vertrouwde sfeer wil leren, zich helemaal op zijn plek voelt. 

 

HOE ZIET HET TRAJECT ER UIT?

Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1 uur en 45 minuten. Deze hebben een individueel karakter of ze bestaan uit een kleine groep. Gedurende de bijeenkomsten raak je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen), de gebruiken in de meditatieruimte (zendo), en de eerste praktische beginselen van de zenfilosofie.  Na het traject kun je direct deelnemen in de doorgaande groepen.

Achtereenvolgens komen in de bijeenkomst de
volgende onderwerpen aan bod:

  1. Zazen en thuis mediteren – Zitinstructie, houding en adem
  2. Aandacht en rituelen – Aandachtig theedrinken en kinhin
  3. Boeddhisme & Zen – Hoe kun jij in zo’n oude traditie staan?
  4. Gedachten, emoties en stilte – Wat werkt er allemaal in meditatie?
  5. Zenfilosofie –Hartsoetra
  6. Zenfilosofie – Bodhisattvagelofte
  7. Doorgaande oefening  – Terugblik en vooruitkijken

“Ik kreeg les van een ontzettend enthousiaste en betrokken leraar, en in een aantal weken leerde ik enorm veel en kon ik het ook meteen in mijn dagelijkse leven toepassen. Het was fijn om in een groep met andere beginners klaargestoomd te worden voor een doorgaande groep, en niet meteen in het diepe gegooid te worden. Doordat we met allemaal nieuwelingen bij elkaar zaten, had ik na starterstraject ook meteen een aantal bekende gezichten binnen het centrum!”

Frits

Donatiesuggestie

Voor de 7 bijeenkomsten van ca. 1 uur en 45 min. is de donatiesuggestie € 95,-.

 

 

CADEAU

Deelnemers ontvangen het e-book Zen – de sprong naar nu. Dit is een inleiding in het zenboeddhisme, dat is geschreven door Dick Butsugen Verstegen sensei, leraar van Zen Centrum Nijmegen. 

Inschrijven?

Meer info over data en aanmelden voor het komende starterstraject? … Klik hier »