Starterstraject

Starterstraject

Het starters-traject is gericht op samen leren mediteren en een soepele instroom in onze doorgaande groepen. Het maakt je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen), de gebruiken in de meditatieruimte (zendo), en de eerste praktische beginselen van de zenfilosofie.

Voor wie: Iedereen met interesse in persoonlijke en spirituele ontwikkeling en nauwelijks of geen ervaring met zenmeditatie. Voor wie wil oefenen om vanuit een open hart vreugdevol te leven.

Wat: Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1,75 uur en kost € 75,-. Deze hebben een individueel karakter of ze bestaan uit een kleine groep. De data worden in overleg met je zenleraar vastgesteld. (i.v.m. de coronapandemie is er voorlopig een vaste bijeenkomst op donderdagavond.) In de bijeenkomsten worden de zenmeditatie, zenfilosofie, actuele vragen en rituele aandachtsoefeningen behandeld. Na het traject kun je deelnemen aan een doorgaande groep.

Cadeau: Deelnemers ontvangen het e-book Zen – de sprong naar nu, een inleiding in het zenboeddhisme, dat is geschreven door Dick Butsugen Verstegen sensei, de leraar van Zen Centrum Nijmegen.

Schrijf je nu hier in

Ik kreeg les van een ontzettend enthousiaste en betrokken leraar, en in een aantal weken leerde ik enorm veel en kon ik het ook meteen in mijn dagelijkse leven toepassen. Het was fijn om in een groep met andere beginners klaargestoomd te worden voor een doorgaande groep, en niet meteen in het diepe gegooid te worden. Doordat we met allemaal nieuwelingen bij elkaar zaten, had ik na starterstraject ook meteen een aantal bekende gezichten binnen het centrum!

Frits