Starterstraject

Starterstraject

In Zen Centrum Nijmegen focussen we op zenbeoefening waarin we duurzaam betrokken zijn bij elkaar en het centrum. Het starters-traject is daarom gericht op een soepele instroom in onze doorgaande groepen. Het maakt je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen) en de gebruiken in de meditatieruimte (zendo).

Voor wie: Het starterstraject is gericht op mensen met interesse in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling en nauwelijks of geen ervaring hebben met zenmeditatie.

Wat: Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1,75 uur en kost € 75,-. Deze hebben een individueel karakter of ze bestaan uit een kleine groep. De data worden in overleg met je zenleraar vastgesteld. (i.v.m. de coronapandemie is er voorlopig een vaste bijeenkomst op donderdagavond.) In de bijeenkomsten worden de zenmeditatie, zenfilosofie, actuele vragen en rituele aandachtsoefeningen behandeld. Na het traject kun je deelnemen aan een doorgaande groep.

Cadeau: Deelnemers ontvangen het e-book Zen – de sprong naar nu, een inleiding in het zenboeddhisme, dat is geschreven door Dick Butsugen Verstegen sensei, de leraar van Zen Centrum Nijmegen.

Schrijf je nu hier in