Zenbrief mei 2023 Zen Centrum Nijmegen

WERKGROEPEN

Onze werkgroepen zijn een uitnodiging om je zenbeoefening en leven nog meer als één geheel te gaan zien.

Zen is je leven van alledag zien als het grootst mogelijke wonder. Daarom houden we het niet bij mediteren en elkaar inspireren tijdens onze sanghabijeenomsten. Juist ook door belangrijke zenprincipes als de ‘beginnersmind’ en de bodhisattvageloften mee te nemen in alledaagse situaties kan je zenbeoefening tot bloei te komen. Onze werkgroepen – passend bij uiteenlopende liefhebberijen en talenten – bieden de mogelijkheid om jezelf en elkaar hierin te ontmoeten. Hieronder stellen de werkgroepen zich (gaandeweg het komende jaar) op alfabetische volgorde kort aan je voor.

Heb je interesse om bij te dragen aan een werkgroep?
Mail dan even naar Misha via: misha@zennijmegen.nl

lief en leed

 

Zen Centrum Nijmegen is een toegankelijke en betrokken gemeenschap van spirituele vrienden. Maar die betrokkenheid is er niet zomaar. De werkgroep “Zen Lief en Leed” wil een extra bijdrage leveren om die betrokkenheid bij en verbinding met elkaar uit te drukken. Dat er wordt meegeleefd bij moeilijke en mooie momenten in het leven. Een hart onder de riem, een blijk van steun vanuit de Sangha waar je onderdeel van uitmaakt. Gewoon een beetje extra aandacht als je dat kunt gebruiken. Over het algemeen gaat het om situaties waarbij iemand te maken krijgt met ziekte, overlijden, geboorte, een nieuwe levensfase van zichzelf of een dierbare naaste. We sturen dan een mooie Sanghakaart met persoonlijke tekst, of een cadeautje. Als je het fijn vindt komt iemand van ons bij je langs. Dat laatste kun je op elk moment aan ons kenbaar maken. De werkgroep bestaat nu uit Trudy, Wieneke en Sarah.

Vind je het fijn als een van ons een keertje langskomt? Of wil je een ander sanghalid aanmelden voor een kleine attentie van de werkgroep?
Je kunt ons bereiken via liefenleed@zennijmegen.nl

Wieneke beantwoordt vaak in eerste instantie je mail aan de werkgroep lief en leed.

Ik waardeer de zendo alleen al als rustige en verstillende plek.
Daarom wil ik ook graag af en toe helpen om voor de plek te zorgen.

David

BIBLIOTHEEK

SAMU TUIN

SESSHIN

SAMU ZENDOSCHOONMAAK

BELANGSTELLING ÉN VRAGEN over deelname aan de werkgroepen?

 

 

Neem dan contact op met Misha Beliën, onze sangha coördinator: misha@zennijmegen.nl / 06 50645668

Onze Zenbrief

geeft een mooi beeld van onze Sangha.  BEKIJK onze zenbrief »